Rautapäivät tuovat tämän viikon lopulla vilskettä ja vilinää Karkkilan kaduille. Vilskettä ja vilinää riittää taatusti myös Karkki-Rastin ja Karkkilan kaupungin järjestämässä lastentapahtumassa, Peikkorasteilla, torstaina 16.6. Haukkamäen koululla. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen, joten tule mukaan koko perheen voimin. Perheen pienimmät pääsevät kiertämään lyhyen peikkoradan, jonka varrelta löytyy erinäisiä tehtäviä, jotka haastavat ajattelemaan ja liikkumaan. Viitoitettu rata on kierrettävissä klo 17.00–18.30. Tule, näe ja koe!

Peikkorastit ovat perinteinen lastentapahtuma, jota voidaan pitää myös epävirallisena starttina Karkkilan vilkkaaseen viikonloppuun. Koronapandemia on muovannut, muokannut ja muuttanut monia perinteitä kuluneiden vuosien aikana. Myös Peikkorastit kokivat pienen kolauksen ja viimeiset kaksi vuotta jouduttiin pärjäämään ilman tätä kepeää hyvän mielen tapahtumaa. Nyt ne ovat kuitenkin taas täällä – toivottavasti jopa entistä ehompina. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni pikkupeikko löytää paikalle omista koloistaan tai metsän siimeksestä, sillä kukapa ei haluisi temppuilla, tasapainoilla ja tarkastella pieniä aivopähkinöitä hauskalla radalla.

Yksi tapahtuman vetonauloista on Pete-peikko, joka kuljeskelee ympäriinsä radan alueella. Nyt voit siis tavata ihkaoikean peikon. Mikäli uskallat, pääset radalla kurkistamaan myös peikon pesään. Maaliin päästyään kukin osallistuja palkitaan pillimehulla ja pienellä välipalalla.

Tervetuloa nauttimaan kesäillasta Peikkorasteille!

 

Karkkilan Kaupunki

Karkki-Rasti ry