esimerkki.jpg

 

Karkki-Rasti järjestää taas ensi kesänä suunnistustoimintaa luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen! Hippo- ja perhesuunnistuskoulu kokoontuvat Karkki-Rastin kuntorastien yhteydessä torstaisin x.x – xx.x klo xx.xx. 

 

Hippokoulu on Osuuspankin kanssa yhteistyössä järjestettävä suunnistuskoulu 6–12-vuotiaille lapsille. Perhesuunnistuskoulu on tarkoitettu luonnossa liikkumisesta, yhdessäolosta ja suunnistuksesta kiinnostuneille perheille. Harjoituksissa on mahdollisuus suunnistaa rastireittirata perheenä, kaverin kanssa tai yhdessä ohjaajan kanssa. Hinta: 2€/kartta.

 

Suunnistuskoulun tapahtumapaikat ja opastuksen alkupisteet:

 

Päivitetään keväällä 2021

 

Hippo- ja perhesuunnistuskoulun harjoitukset koostuvat seuraavista osioista:
- ilmoittautuminen ja kertamaksun suorittaminen karttamyynnissä
- suunnistusradan kiertäminen ohjaajan avustuksella, parin kanssa tai perheenä klo 17:30
- tarra hippokorttiin karttamyynnistä

 

Tavoitteena on turvallinen ja luontoa kunnioittava liikkuminen metsässä jokamiehen oikeuksia noudattaen. Suunnistustaidoissa korostuvat kartan suuntaaminen, karttamerkkien tunnistaminen ja reitinvalinnan tekeminen. Kokemattomilla on turvanaan rastireitin valkoinen nauha, joka kulkee rastilta toiselle ja on merkittynä karttaan yhtenäisellä viivalla.

 

Maastojen ominaisuudet otetaan huomioon perheille sopivan suunnistusradan suunnittelussa. Harjoitukseen tullessa kannattaa huomioida mahdollisesti muuttuva säätila ja metsään soveltuvat jalkineet. Metsä voi olla märkä, vaikka ilma muuten olisi aurinkoinen. Suunnistuskoululaisia kannustetaan arkiliikuntaan ja kimppakyyteihin!