karamyrsky

Karkki-Rastilta myrskyvaroitus, kuten tämän artikkelin kuvakin kertoo! Vuoden 2024 Jukolan viesti juostiin Pohjanmaan lakeuksilla, Kauhavan vanhan lentokentän toimien kilpailukeskuksena. Ja koska pohjanmaalla ollaan, oli tiedossa, että mäkisellä maastolla ei tänävuonna mässäillä, vaan tiedossa oli vauhdikasta etenemistä suopursujen ympyröivien avokallioiden välissä ja päällä luovien. Tiedossa oli myös, että koska maasto on melko rikkonainen useista peltoalueista johtuen, niin tie/polkusiirtymiä tulee olemaan paljon, ja tossun pitää olla syönnillään. Esimerkkinä tästä olkoon matka K-pisteelle (viitoitettu matka kartansaannista suunnistustehtävien aloittamiseen), joka oli tänävuonna peräti 1.5km! Liikaa intoa ei tähän alkuviitoitukseen kuitenkaan voinut laittaa, koska senjälkeen oli vielä melkoinen matka suunnitustehtäviä edessä.

Ja miten Karkki-Rastin sonnilauma laukkasikaan! Sija 250! Karkki-Rastin seurahistorian 3:ksi paras suoritus. Parempaan sijaan ollaan pystytty vain vuonna 1989 (sija 237.) ja vuonna 1991 (sija 235.). Ja tällöin joukkueessa juoksi mm. nykyinen maailmanmestari Jarkko Huovila ja useita SM-mitaleita junnusarjoissa kahminut Laineen Kari.

Tänävuonna ei joukkueessa MM tai SM mitaleita omaavia henkilöitä ei ollut, eikä myöskään junnuja, joukkueen keski-iän ollessaan nuorekas 47,8 vuotta!

Ja miten viesti etenikään.

Perinteiseen tapaan ykkösosuudelle oli laitettu Rantalan Tommy, joka kesti suhteellisen hyvin massalähdönalkurynnistyksen, aluksi hakien puhtaasti omat hajontarastit, keskivaihella piti käydä kurkkaamassa myös toisia hajontarasteja, ja lopun tiepätkillä nuoriso näytti miten vauhdikkaasti tiellä pitäisi oikeasti edetä. Vaihtoon kuitenkin kohtuullisella sijalla 371.

Kakkososuudelle oli valittu Huovilan Miikka. Miikalla oli matkanvarrella hieman vatsaongelmia ja lamppukin kiukutteli. Rastit tulivat kuitenkin suhteellisen hyvin vastaan ja vaihtoontullessa sija oli pysynyt kutakuinkin samana. Sija 382.

Kolmososuudelle oli valittu kokenut yökettu Villan Juha. Taktiikkana, vilkku vasemmalle ja ohi. Taktiikka toimi täydellisesti, Juha teki mahtavan juoksun poimien omat rastinsa puhtaasti ja melkein 100 joukkuetta sai katsella loittonevaa Karkki-Rasti tekstiä Juhan selässä. Vaihtoon sijalla. 298!

Nelososuudelle oli valittu kohti kesäkuntoa menevä Reinikaisen Antti. Antti ei Juhan hyvää vaihtosijaa hetkahtanut, vaan jatkoi Juhan viitoittamaa tietä, omille rasteille, selkiä poimien. Mahtavaa! Vaihtoon sijalla 271.

Vitososuudelle oli valittu Anttosen Mikael. Varmasti etenevä suunnistuskonkari ei hänkään vaihtopaikkaansa hätkähtänyt, selkiä napsien, vaihtoon sijalla 251!

Kutososuudelle oli valittu Fäldtin Mikko. Porvoossa on ilmeisesti muutakin tehty kun syöty lakua, pitkä matka loistavasti ilman ongelmia joukkueen sijan pysyen melkeimpä muuttumattomana koko matkan ajan, ja vaihtoon reilusti ennen vaihdon sulkeutumista. Vaihtoon sijalla 256.

Ankkuriosuudella luotimme kuntoon, ja sinne valittiin kuntoihme Jukka Havento. Ja mitä Jukka tekikään, tossu söi suopursua mallikkaasti, hyytymistä ei havaittu vaikka suunnistettavaa matkaa oli liki 16km. Hitaamat pois tieltä ja emit maalileimasimeen sijalla 250! Karan historian TOP3 sijoitus on tosiasia!
https://online.jukola.com/tulokset-new/fi/j2024_ju/ju/tilanne/7/0/?Popup=Competitor;284

Ihan loistavaa tekemistä koko joukkueelta ja koko Karkki-Rastin mukana olevalta porukalta.

Karkki-Rastilta oli Jukolassa mukana myös toinen joukkue, jonka edesottamukset vaihtoaikoineen voi katsoa täältä:
https://online.jukola.com/tulokset-new/fi/j2024_ju/ju/tilanne/7/0/?Popup=Competitor;911

Päivällä juostiin Venlojen viesti, Karkki-Rastilla lähti kesyttämään lakeuksia kolmen joukkueen voimin. Välillä vesisade ja tuuli piiskasi venloja, mutta Karan naiset eivät tästä häkeltyneet, vaan jokainen hoiti oman tonttinsa mallikkaasti. Ohessa linkit Karan venlojen tuloksiin:
https://online.jukola.com/tulokset-new/fi/j2024_ve/ve/tilanne/4/0/?Popup=Competitor;341
https://online.jukola.com/tulokset-new/fi/j2024_ve/ve/tilanne/4/0/?Popup=Competitor;576
https://online.jukola.com/tulokset-new/fi/j2024_ve/ve/tilanne/4/0/?Popup=Competitor;1369

Hyvä me, hyvä meidän joukkue!!