Vaikka aurinko paistaa Siuntiolaisella pellolla, niin sateenvarjo olisi ollut Karkki-Rastilaisille pakollinen varuste Uudenmaan AM-viestissä. Ei suojaamaan mahdolliselta sateelta tai auringonpaisteelta, vaan mitalisateelta! Olihan huikeeta suorittamista koko porukalta.

Karkki-Rasti starttasi AM-viestiin 4 joukkueen voimin, joista tosin yksi joukkue joutui starttaamaan vajaa"naisisena", kun joukkueeseen ei saatu ankkuria. Joukkueet saatiin seuraaviin sarjoihin: H45, H50, D45 (vajaa joukkue) sekä D50.

Edellispäivän pitkänmatkan AM-kisa oli pidetty tien vastakkaisellapuolella, joten maastotyyppi ei paljoa vaihtunut ja se tiedettiin paikoittellen haastavaksi pienipiirteiseksi avokalliomaastoksi höystettynä eteläsuomalaisella talousmetsällä. Viestin ratamestari oli tehnyt viestitunnelmaa nostaattaakseen sellaisen ratkaisun, että viestiin lähdettiin kolmessa eri ryhmässä (kaikissa aina nippu sarjoja) ja ryhmillä olevilla sarjoilla oli samat radat, toki hajonnoilla höystettyinä. Tämä antoikin pienen mahdollisuuden alkuspekulaatioihin ja esimerkiksi todettiinkin, että H45 ja H50 sarja lähtevät samassa ryhmässä, niin alkuverkassa Rantalan Tommy ja Havennon Jukka sopivat, että jos nähdään alkuryntäilyn jälkeen, niin vaihdetaan koodeja.

D45 sarjassa aloittajana toimi Lilyon Vaiksalu, joka teki hienon suorituksen tuoden joukkueensa sijalla 3 vaihtoon, vain 1min 30sek kärjestä ja lähetti matkaan Eeva-Liisa Kauranteen. Eeva-Liisa tiesi jo lähtiessään, että viesti jää joukkueelta hänen jälkeen kesken ankkurin puuttuessa, ja tuli osuuden läpi hienolla ja varmalla suorituksella.

H45 ja H50 starttasivat tosiaan samassa lähtöryhmässä ja alkuryntäilyn jälkeen tosiaan Rantala ja Havento kohtasivat ja toteuttivat alkusuunnitelmaa toteamalla, että sama ykkönen. Ihan ei omat päät kestäneet, kun oltiin menossa suoraan omalle rastille, mutta 30m ennen omaa rastia viereisellä kukkulalla näkyi "vastustajia" ja sinnehhän sitä tuli lähdettyä. No, löytyi se omakin sitten lopulta pienen kiroilun saattelemana. Siinä sitä sitten mentiin, suht sujuvasti todeten, että sama ratahan meillä on, mutta kuitenkin muutamalla rastilla tuli parin minuutin edestä haparointia. Vaihtoon Tommy oman sarjan sijalla 2. 31 sek kärjestä ja Jukka oman sarjan sijalla 3. 2.46 kärjestä.

Kakkososuudelle sitten starttasi Villan Juha ja Himilän Pasi. Juha oli tekemässä tykkijuoksua, kunnes teki samaistusvirheen tullessa polulle (väärä polku) ja juoksi sitä 2.5min vikasuuntaan. Vaihtoon siltikin kärjessä, 1.48min ennen Espoon Akillesta. Pasi on myös päässyt vallan mainioon syyskuntoon ja teki joukkuekavereiden silmään elämänsä juoksun ja piti sijan kolme kasvattaen eroa takaa-ajajiin.

Ankkuriksi lähtivät sitten H45 sarjassa Huovilan Miikka ja H50 sarjassa Anttosen Mikael. Miikalla alku kulki kuin unelma, mutta sitten tuli muutama samaistuvirhe jonka jälkeen suunnistusajatus katosi ja Espoon Akilleksen kaveri pääsi kuittamaan. Maaliin kuitenkin hienosti sijalla 2.! Anttosen Mikael ei paljoa jännitellyt vaikka pääsi lähtemään mitalisijoilla, vaan teki tasaisen vahvan hienon suorituksen ankkuroiden joukkueensa maaliin sijalla 3!

D50 sarjassa Suikkasen Tiina avasi joukkueen suoritukset nappaamalla rastit toisensa perään ja vaihdossa se palkittiin sijalla 5. Viestiä lähti jatkamaan Aution Tanja, joka ei myöskään isompia virheitä tehnyt ja nosti joukkueensa sijalle 3. Ankkuriksi lähti viestiä viemään Nyholmin Tanja ja kisakeskuksessa KaRan leirissä elettiinkin melkoisia jännityshetkiä, kun sarjasta 2 ensimmäistä joukkuettä oli tullut maaliin, ja odoteltiin, että ketä sieltä seuraavaksi tulee. Viimeiselle rastille saavuttiin metsästä tielle, tietä 20m sitten vikalta leima ja 150metrin loppusuora ylämäkeen. Ensin metsästä hyppää tielle samansarjan Helsingin Suunnistajien joukkue, ja KaRan leiri huokaisee, heti perään kuitenkin metsästä ilmestyy Tanja, ja KaRan porukka HUUTAA! Tanja lyö turbon päälle, heittämällä HS:n ankkurista ohi jo ennen vikaa rastia, nopea leima ja kone ei hyydy ennen maaliviivaa!!! Mahtavaa!

Maalissa iloisia ilmeitä, halauksia, spekulaatiota, onnitteluja, kuvia. Tätä on suunnistus ja seurahenki parhaimmillaan!

Tulokset