esimerkki.jpg

On se kovaa touhua! Karkki-Rasti päätti osallistua suunnistuksen viestiliigaan vuodelle 2023. Viestiliiga tarkoittaa käytännössä sitä, että ympäri suomea järjestetään seitsemän viestiosakilpailua ja 50 parasta joukkuetta saa aina pisteitä. Seitsemän kilpailun jälkeen lasketaan joukkuepisteet yhteen ja eniten pisteitä kerännyt seura on liigan voittaja. Sarjana toimii H21, eli ikärajoituksia ei ole. Viivalla on useimmiten kaikki Suomessa kilpailevat huiput, joten taso on todella kova. Myöskin kaikki osakilpailut televisioidaan, joten Karan värejä on mahdollista nähdä myös telkkarista, tosin paras hetki tähän on aloitusosuuden alkuveryttely, koska lähtöpaukun jälkeen huiput karkaavat omille teilleen.

Poikkeusta televisionäkyvyyteen ei tullut ainakaan ensimmäisessä osakilpailussa. Allekirjoittanut oli aloitusosuudella ja jälkikäteen GPS:ta katsottuna omavauhtini alkukiihdytyksessä oli noin 3.10min/km ja miehiä vilisi ohi oikealta ja vasemmalta. Mahdollisen TV ajan sai unohtaa ja pystyi keskittymään suunnistukseen poseeraamisen sijaan.

Tähän osakilpailuun viestinviejiksi oli valikoitunut aloittajaksi Rantalan Tommy, kakkososuudelle Huovilan Miikka ja ankkuriksi Villan Juha. Maasto tiedettiin edellispäivän henkilökohtaisen kisan kuulumisten perusteella vaativaksi ja raskaaksi, mutta emme antaneet sen häiritä, koska kokemustahan piisaa. Olihan KaRalaiset jo silloin pääsarjassa (H21), kun valtaosa vastustajajoukkuelaisista olivat tyytyväisinä muksulassa leikkimässä isien ja äitien suunnistaessa.

Jokainen KaRalainen suunnisti kuitenkin omalla tasollaan. Vältyimme suuremmilta virheiltä ja saimme aikaan nousujohteinen kisan. Mukana kisassa oli 106 joukkuetta ja matkana 6.7-6.8km. Ensimmäiseltä osuudelta Tommy kipitti vaihtoon sijalla 86, Miikka laittoi vilkkua päälle ja nosti joukkueen sijalle 78 ja lopuksi Juha vielä paranteli komeasti sijoitusta niin, että lopputuloksissa KaRa löytyy sijalta 69!

Ohessa vielä juoksuajat ja sijoitukset:
86. Tommy Rantala 49.25
78. Miikka Huovila 51.05
69. Juha Villa 51.20

Sija 69 tuotti siis euroviisuistakin tutun pistepotin KaRan laariin - zerooo pöäääng! Viestiliiga jatkuu 5.5 Naantalissa, jossa vuorossa on kevätyön viesti, joten lamppua päähään ja metsään! Cha, cha, chaaa.....

Linkkejä:

Tulokset kokonaisuudessaan

Viestiliiga


-Tommy