esimerkki2.jpg

 

Hiihtolomaviikon omatoimirastit

Karkkirasti ja Karkkilan MLL yhdistys järjestävät yhteistyönä hiihtolomaviikon omatoimirastit Haukkamäki - Fagerkulla - Tervasilta - Asemasuo - Tehtaanhotelli alueella. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Karttoja voi noutaa ja rasteja voi kiertää oman aikataulun mukaan, ilmoittautumista ei tarvita.

Radat on laadittu lapsiperheitä ajatellen vaatimustasolta helpoiksi, myös rattailla tai pulkalla kuljettaviksi. Ratamestarina on Keijo Rantala. 

Valittavana on noin 2 km, noin 4 km, reitti rattaille 2-3 km ja kaikki-rastit karttoja. 

Kartan voi noutaa miehittämättömästä jakelupisteestä, osoitteesta Vanha Turuntie 25 (Rantala). Vattolantieltä päin tultaessa, ennen Haukkamäen koulua, tien oikealla puolella oleva rastilippulaatta ohjaa jakelupisteelle, joka on ison kuusen alla, varastorakennuksen seinustalla. Tarvittaessa, auton voi parkkeerata bussipysäkille kartan noudon ajaksi. 

Kartan voi tulostaa myös itse allaolevista linkeistä 20.2. lähtien. 

Rata A n. 4 km

Rata B n. 2 km

Rata C vaunujen kanssa n.3 km

K Kaikki rastit

 Ohjeet suunnistamiseen

-Rastiliput ovat maastossa 20. - 28.2. välisen ajan. Rastilipusta löytyy vastaava koodi kuin on kartan rastimääritteessä, tämän avulla tarkistat löytäneesi oikean rastin. 

-Omatoimirasteilla ei ole ajanottoa, mutta tällä kertaa rasteilla on pihtileimasimet, lähtöpaikalla on mallirasti ja leimauskortteja, jonka voi halutessaan ottaa mukaansa vaikkapa kartta pussiin ja rastilla voi leimata rastin järjestysnumeron mukaiseen ruutuun vaikka karttapussin läpi. Leimauskorttiin merkitään lähdössä rata (A,B,C tai K), sekä nimi ja puh. numero. Kortti palautetaan maalissa siellä olevaan postilaatikkoon ja kaikkien leimatun kortin jättäneiden kesken arvotaan kolme 20€ arvoista K-ryhmän lahjakorttia.

-Lähtöpiste on Haukkamäen koululla, osoitteessa Vanha Turuntie 28. Siellä on  rastilippu, A4- kokoinen LÄHTÖ/MAALI opaste sekä vihkolaatikko. Laatikon vieressä on käsipyyhkeitä tai käsidesiä, käytettäväksi ennen ja jälkeen laatikon käsittelyä. Kirjaa vihkoon suunnistajien nimet, päivänmäärä ja rata A,B,C tai K (=kaikki rastit).

-karttaan on merkitty vihreällä pisteviivalla tallatut talvipolut, jotka lumisateen sattuessa voivat olla vähemmän tallatut, mutta varmaankin erottuvat maastossa. Nämä polut soveltuvat huonosti vaunuille, mutta C-radat kulkevat auratuilla teillä. 

-katso rastimääriteruudusta rastipisteen tarkempi sijainti ja huomaa, että yksi rastipiste on tiilisillalla sisätilassa!

 

-Muistetaan turvavälit, sekä kartan noutopisteellä että rasteilla.

-Varokaa liikennettä teiden ylityksissä.

Auton voi parkkeerata koulun pihalle suunnistuksen ajaksi. 

Hyvää talvista suunnistusretkeä!

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alla menneen  kauden omatoimirastiohjeet ohjeet

- Kuntorastit järjestetään kuntorastikalenterin mukaisesti torstaista 16.4. alkaen poikkeustilanteesta johtuen omatoimi-kuntorasteina, kunnes toisin ilmoitetaan nettipalstoilla ja paikallislehdissä. 

-Rastiliput ovat maastossa viikon kerrallaan torstai-iltapäivästä keskiviikkoon, ei leimasimia, eikä ajanottoa, rastilipuissa on rastimääritteissä olevia koodeja vastaavat laput.

-Valittavana on aina 4 rataa, rata A on pitkä vaativa, rata B on lyhyt vaativa, rata C on pitkä helppo, rata D on lyhyt helppo ja lisäksi on karttoja, joissa on kaikki rastit.

-Kulloisenkin kuntorastiviikon paikka ja lähtöpisteen osoite löytyy tältä sivulta ja paikallislehtien seurapalstalta sekä netistä osoitteesta https://www.rastilippu.fi/kuntorastit/kartta

-Lähdössä/maalissa on rastilippu ja A4- kokoinen LÄHTÖ/MAALI opaste sekä laatikko, jossa vihko, johon jokainen suunnistaja kirjoittaa nimensä, päivänmäärän ja valitsemansa radan A,B,C,D tai K (=kaikki rastit). Laatikon vieressä on myös käsipyyhkeitä tai käsidesiä, jotka ovat tarkoitettu käytettäväksi ennen ja jälkeen laatkon käsittelyä. 

 

-Kartat saa omatulosteina tai valmiiksi tulostettuina seuraavasti:

oma tuloste

Tämän tiedotteen alta  löytyy aina kuntorastiviikon torstai-iltapäivästä lähtien ratojen linkit pdf-tulosteisiin. Lisäksi Facebook sivuilla on linkki tälle kotisivulle.

Valitun radan voi tulostaa paperille, jos omistaa väritulostimen. Huomioi, että useimpien mustesuihkutulostimien värit leviävät kastuessaan.

valmis tuloste

Karttoja tulostetaan valmiiksi kuntorastiviikon torstaina miehittämättömään jakelupisteeseen, joka sijaitsee osoitteessa Vanha Turuntie 25 (Rantala). Paikka on Vattolantieltä päin tultaessa vähän ennen Haukkamäen koulua tien oikealla puolella ja kohteessa on rastilippulaatta. Miehittämätön jakelupiste on varastorakennuksen seinustalla ison kuusen alla. Pisteestä löytyy mallikartat ja rajoitettu määrä valmiita ratoja, sekä lisäksi riittävästi karttoja, joissa on kaikki rastit. Näihin voi mallikartan mukaan yhdistellä haluamansa radan, jos valmiiksi piirretty rata on loppunut. Kaikki-rastit kartalla voi myös bongailla rasteja haluamassaan järjestyksessä. Auton voi parkkeerata tien varteen pysäkkilevikkeelle kartan noudon ajaksi ja suositellaan, että noutopisteellä on vain yksi henkilö kerrallaan. Siis odota etäällä vuoroasi, jos paikalla on jo joku henkilö.

Karttamaksu on 5€/kartta (alle 16 v. ja ikikorttilaiset ei maksua) sekä omatulosteena että valmiiksi painettuna, ja sen voi maksaa seuran tilille FI94 5297 2840 013517 tai rahana kirjekuoressa, jonka voi jättää karttojen jakelupisteessä (Vanha Turuntie 25) olevaan seinälokeroon. Kuoria löytyy samassa paikassa olevasta telineestä . Maksun voi suorittaa joka kerta erikseen tai useamman kerralla etu- tai jälkikäteen. Maksun viestiksi teksti kuntorastit , paikat ja oma nimi. Kerralla voi maksaaa myös 10-kerran kortin 40€ tai kausikortin 60 €. Maksun voi suorittaa myös Smartum verkkomaksuna tai Smartum-seteleillä, jotka voi pudottaa kirjekuoressa  karttapisteen  seinälokeroon tai toimittaa poikkeustilanteen loputtua kuntorastien toimitsijalle. Toivotaan ja uskotaan, että kuntosuunnistajat ovat rehellisiä ja suorittavat maksun.

Toimikaa vastuullisesti: sairaana ei urheilla, käsi- ja muustakin hygieniasta tulee pitää huolta.

 

 Poikkeusjärjestelytiedote päättyy tähän!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuntorastien tarkoitus

Suunnistuksen kuntorasteilta haetaan nimen mukaisesti ennen kaikkea kuntoa. Elämykset, aivotyöskentely sekä luonnonrauha ovat elementtejä, jotka kuuluvat kiinteästi suunnistuksen lajikuvaan. Luonto tarjoaa oivan paikan latautua arkipäivän rutiineihin.

Kuntorastit ovat hyvä mahdollisuus opetella suunnistustaitoa ja päästä mukaan halutessaan myös suunnistusseuran toimintaan.

Liitto on vakuuttanut järjestäjän, osallistujat vastaavat omista vakuutuksistaan. Suunnistusliitto on ottanut jäsenseuroilleen Pohjolan tupla-turva vakuutuksen, joka sisältää kilpailu- ja kuntorastitapahtumien toimitsijoiden tapaturma- sekä vastuuvakuutuksen. Kuntorastien osallistujat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaavat itse omista vakuutuksistaan.


Karkkilan kuntorastit:
Karkkilan kuntorastit ovat Karkki-Rastin aktiivijäsenten järjestämiä suunnistusharjoituksia, joihin kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Eli ne eivät ole tarkoitettu ainoastaan Karkki-Rastin jäsenille. Kuntorastit eivät myöskään ole kilpailu, vaan tarkoituksena on saada ihmiset liikkumaan ja nauttimaan luonnosta. Voit itse päättää otetaanko sinulle aikaa suunnistamallasi radalla. Voit lähteä radalle yksin, kaksin tai suuremmallakin porukalla omasta tahdostasi riippuen.

Mitä tarvitsen mukaan:
Mukaan tarvitset urheiluasun (verkkarit, tuulipuku tms.) sekä jalkineet, joilla voit liikkua maastossa. Jos sinulla on kompassi, on se hyvä olla mukana, mutta kuntorastien järjestäjiltä voit lainata sellaisen, jos et sitä omista. Kuntorasteilla käytetään elektronista leimausta, EMITiä, = suunnistajalla on kädessään pieni muovikortti, johon leimausaika rastitietoineen tallentuu. Tiedot luetaan maalissa, ja jokainen saa oman kokonaisaikansa lisäksi myös rastiväliajat. EMIT-VUOKRA 2 €.

Kuntorastien hinnat:

*Kuntorastien karttamaksu on 6 € aikuisilta ja alle 16-vuotiailta 2 €, joilla tuetaan seuran toimintaa.

*6 €:n karttamaksun saat 5 €:lla näyttämällä Osuuspankin Visa-korttia!

*10 kerran kortti 50 €

*Kausikortti 70 €

*Maksuvälineet: käteinen, pankkikortti, Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Saldo ennakkomaksuna (Smartumin nettisivuilta hakuehdoilla Karkkila + suunnistus), SmartumPay, Virike- ja Tyky-setelit sekä Edenredin mobiilimaksu (paikkahaku Karkki-Rasti ry)

Ratojen pituudet:
Ratoja on neljä eri tasoista ja pituista. Voit valita näistä haluamasi oman kuntosi ja taitotasosi mukaan. Vaihtoehtoina ovat seuraavat radat:
* 2-3 km, helppo
* 4-5 km, helppo
* 4-5 km, vaikea
* 6-7 km, vaativa

Lisäksi 11.6.2020 JÄRJESTÄMME KUNTORASTIEN YHTEYDESSÄ MYÖS PEIKKOSUUNNISTA PIKKUPEIKOILLE. TERVETULOA ILMAISILLE PEIKKORASTEILLE!

Pitopaikat ja opastus:
Kuntorastit järjestetään torstaisin 16.4.-17.9.2020. Normaalioloissa maastoon pääsee klo 17-18.30 välisenä aikana. Maali sulkeutuu klo 20.00. Alla olevasta taulukosta näet missä seuraavat kuntorastit pidetään.
Tässä linkki SSL:n Rastilippu-sivuille mistä näkyy opastuksen lähtöpaikka kartalla!

Kuntorastiohjaajat HUOM! Luettehan ohjeet ja noudatattehan niitä.

Tässä vielä lisäinfoa (linkki SSL:n sivuille) kuntosuunnistustapahtuman järjestämisestä

Kuntorastit vuonna 2020:

No

Pvä

Tulokset

Kartta

Ratamestari/avustaja/tulos

Puh.

Opastus

1

16.-22.4.

Omatoimi-rastit

Muslammi

Antti Reinikainen

050-3956798

VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä

2

23.-29.4.

Omatoimi-rastit

Tupuri

Juha Villa

040-5230079

VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä

3

30.4.-6.5.

Omatoimi-rastit

Toivike

Markku Autio

0500-447438

Teiden 133 ja 134 risteys (linjan alta)

4

7.-13.5.

Omatoimi-rastit

Ketlampi

Timo Huovila

044-3722245

Vattolantien ja Vanha Turuntien risteys

5

14.-20.5.

Omatoimi-rastit

Muslammi

Sanna Hilska

050-5350656

VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä

             

6

21.-27.5.

Omatoimi-rastit

Sammoo

Rauno Autio, kuntotoimikunta

040-5345644

Tie 126 Karkkila-Ikkala

7

28.5.-3.6.

Omatoimi-rastit

Moventas

Mikko Lindroth

040-5147827

VT2 ABC Masuunin risteys

8

4.-10.6.

Omatoimi-rastit

Toivike

Tapani Valonen

040-5531159

Teiden 133 ja 134 risteys

11.-17.6.

Omatoimi-rastit

Haukkamäki

Juha Eronen

040-5773987

Tie 126 Karkkila-Ikkala + Vattolantien ja Vanha Turuntien risteys

10 

18.-24.6.

Omatoimi-rastit

Fagerkulla, Kaupunki-suunnistus

Reino Pajuoja

050-5980468

VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä

11

25.6.-8.7.

Omatoimi-rastit

Haavisto

Juhani Pyykkö

0400-352475 Teiden 133 ja 134 risteys

 

 

 

 

 

 

12

9.-31.7.

Omatoimi-rastit

Haukkamäki

Keijo Rantala

0500-453322 Vattolantien ja Vanha Turuntien risteys

13 

2.-5.8.

Omatoimi-rastit

Rausjärvi

Rauno Autio

040-5345644

Tie 126 Karkkila-Ikkala

14

6.-12.8.

Omatoimi-rastit

Vihtijärvi

Jukka Havento

050-5275956

Teiden 133 ja 134 risteys

15

13.-19.8.

Omatoimi-rastit

Tupuri

Seppo Väli-Klemelä

0400-405819

VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä

16

20.-26.8.

Omatoimi-rastit

Haukkamäki

Juha Jumisko

050-60306

Tie 126 Karkkila-Ikkala + Vattolantien ja Vanha Turuntien risteys

17

27.8.-2.9.

Omatoimi-rastit

Sammoo

Henri Fäldt

040-7780558

Tie 126 Karkkila-Ikkala

18

3.-9.9.

Omatoimi-rastit

Muslammi

Juhani Laine

0440-155328

VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä

 

5.9.

 

Karkki-Maili

 

Tanja Nyholm ja Rauno Autio

040-6674171

Tien 126 Karkkila-Ikkala ja Vanhan Turuntien risteyksestä

19

10.-23.9.

Omatoimi-rastit

Toivike,   Hattupetäjä

Mikael Anttonen

040-8621012

VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä

20

17.9.-7.10.

Omatoimi-rastit

Rausjärvi

Päivi Eronen

050-5967807

Tie 126 Karkkila-Ikkala

21

15.10.-11.11.

Omatoimi-rastit

Toivike

Keijo Rantala ja Rauno Autio

040-5345644

Teiden 133 ja 134 risteys (linjan alta)

Lisätietoja kuntorasteista saat seuraavalta henkilöltä:

Rauno Autio  040-5345644

 

 

Tulokset (/):TN=Tanja Nyholm, AL=Arja Lindroth, SH=Sanna Hilska, TV=Tapani Valonen, KR=Keijo Rantala, SÄ=Sari Äikäs, TS=Tiina Suikkanen