esimerkki4.jpg

  Hippo-suunnistuskoulu 2022

Suunnistustoimintaa luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen!

 

Karkki-Rastin Hippo-suunnistuskoulu rohkaisee lapsia ja nuoria ottamaan ensiaskeleet metsässä. Olet sitten aloittelija, tottunut seikkailija tai innostunut karttahirmu, me tarjoamme sinulle mahdollisuuden harrastaa kokea lähialueiden luonto parhaimmillaan ja kehittyä suunnistajana. Suunnistuskoulu toteutetaan perinteiseen tapaan yhteistyössä Uudenmaan Osuuspankin kanssa.

Suunnistuskouluun ovat kaudella 2022 tervetulleita kaikki lapset ja nuoret. Hippo-suunnistuskoulun harjoitukset pidetään Karkkilan alueella, joten samalla lapsille tarjoutuu mahdollisuus tutustua lähiympäristöön ja löytää uutta kotiseudultaan. Toki suunnistuskouluun toivotetaan enemmän kuin tervetulleiksi myös kauempaakin tulevat harrastajat.

Hippo-suunnistuskoulussa lajiin tutustutaan pelien ja leikkien kautta. Lisäksi harjoitellaan metsässä liikkumista ja suunnistuksen perusteita – opitaan siis alkeet ja kerätään ikimuistoisia kokemuksia. Tavoitteena on turvallinen ja luontoa kunnioittava liikkuminen metsässä jokamiehen oikeuksia noudattaen. Suunnistustaidoissa korostuvat kartan suuntaaminen, karttamerkkien tunnistaminen ja reitinvalinnan tekeminen. Tarjolla on myös rastireittiratoja ja maastojen ominaisuudet otetaan huomioon perheille sopivan suunnistusradan suunnittelussa.

Hippo-suunnistuskoulu kokoontuu pääosin Karkki-Rastin kuntorastien yhteydessä torstaisin 21.4.–23.6. klo 17–18.30. Olethan ajoissa paikalla.

 

Suunnistuskoulun ryhmät 2022

Pikkuhipot  (alle 6 vuotiaat yhdessä aikuisen kanssa)

 • Tutustutaan suunnistuksen maailmaan lasten lähtökohdista
 • Oma aikuinen on koko harjoituksen ajan tukena ja turvana
 • Pääpaino leikinomaisessa toiminnassa ja hauskanpidossa
 • Kauden aikana tavoitteena on oppia kulkemaan metsässä liikkumisesta nauttien

 

Hipot  (7-14 vuotiaat, myös vanhemmat tervetulleita mukaan)

 • Uusien suunnistajien kanssa harjoitellaan suunnistuksen perusteita harjoitteiden, pelien ja leikkien kautta.
 • Tavoitteena oppia suunnistuksen perusteet ja innostaa lapsia harrastamaan lajia.
 • Harrastetaan hymy huulilla ja opitaan uutta yhdessä.
 • Ryhmä jaetaan pienempiin porukoihin, jolloin kukin voi harrastaa haluamallaan tavalla.
  • Vauhtihipot (pidetään vauhtia metsässä)
  • Luontohipot (liikutaan rauhassa luontoa ja metsää tarkastellen)

 

Mikäli haluat mukaan, eikä tässä ole vielä listattu sinulle sopivaa ryhmää voit silti tulla mukaan. Etsitään yhdessä juuri sinulle sopiva ryhmä!

Hippo-suunnistuskouluun osallistuminen on ilmaista!

 

 Suunnistuskoulun tapahtumapaikat ja opastuksen alkupisteet:

Pvm:   Kartta:  Opastus: 
14.4. Starttitapahtuma  Syrjänharjun leikkikenttä (Huhdintie, Harjun kentän alapuolella) klo 16–19  

21.4.

28.4. 

5.5. 

12.5.

19.5.  

26.5. 

2.6.  

9.6. 

16.6.

Toivike, hiihtoparkki 

Muslammi 

Asemansuo (sprintti)

Ketlampi 

Moventas

Kivikori II

Haavisto 

Hajankanmäki

Haukkamäki

Teiden 133 (Karkkila-Haavisto) ja 134 risteys (Karkkila-Läyliäinen)

VT 2 Karkkilan pohjoinen liittymä

Turuntien ja Asemakadun risteys

Vattolantien ja Vanhan Turuntien risteys

ABC Masuunin risteys

VT 2 Karkkilan pohjoinen liittymä

Teiden 133 (Karkkila-Haavisto) ja 134 risteys (Karkkila-Läyliäinen)

VT 2 Karkkilan pohjoinen liittymä

Tie 126 Karkkila-Ikkala sekä Vattolantien ja Vanhan Turuntien risteys

23.6. Toivike, päätöstapahtuma Teiden 133 (Karkkila-Haavisto) ja 134 risteys (Karkkila-Läyliäinen) 

 

 

Tarkat harjoituspaikat ja opastus julkaistaan myöhemmin verkkosivuilla ja somessa. Ota Karkki-Rasti seurantaan Instagramissa @karkkirasti ja Facebookissa Karkki-Rasti!

 

Hippo-suunnistuskoulun harjoitukset koostuvat alustavasti seuraavista osioista:

 

- Ilmoittautuminen Hippo-ohjaajalle (Karkki-Rastin viirin luona)

- Aluksi liikunnallisia leikkejä ja pelejä, jonka jälkeen lyhyen suunnistusradan kiertäminen ohjaajan avustuksella, kaverin kanssa tai perheenä

- Ilmoittautuminen ohjaajalle vielä ennen poislähtöä ja tarra Hippo-korttiin

 

Jokainen osallistuja saa aloittaessaan Hippo-suunnistuskoulussa Hippo-kortin, johon voi kerätä tarroja jokaisesta harjoituskerrasta. Suunnistuskoulun ”lukukauden” päättyessä aktiivisimmat suunnistajat palkitaan.

 

Varusteet

Suunnistuskoulu kokoontuu ulkona sään armoilla, joten huomioithan tämän pukeutumisessa ja kenkävalinnoissa. Lenkkareilla / kumisaappailla pärjää hyvin. Huomaathan, että metsä voi olla märkä, vaikka ilma muuten olisi aurinkoinen.

Suunnistuksen perusteiden jälkeen joissakin ryhmissä harjoitellaan kompassin käyttöä. Kompassin saa lainaksi seuralta. Suunnistuskoulussa on myös lainattavissa emit-kortteja niillä kerroilla, kun sitä tarvitaan.

 

Ilmoittautuminen ja suunnistuskoulun viestintä

Vuoden 2022 Hippo-suunnistuskoulu on päättynyt, mutta seuraa viestintää tulevista junnutoiminnan jutuista. Suunnistuskoulun ajankohtaiset asiat viestitään Karkki-Rastin verkkosivuilla, some-kanavilla sekä sähköpostilistan kautta, joten varmistathan, että ohjaajalla on vanhemman/lapsen yhteystiedot.

Mikäli lapsi tai nuori innostuu kisaamaan suunnistuksessa kilpailulisenssin ja sporttiturvavakuutuksen hankintaa. Seuran alle 21-vuotiaille jäsenelle Karkki-Rasti kustantaa lisenssin, vakuutuksen ja kilpailumaksut. Seuran jäsenmaksut ovat vuonna 2022: alle 16 v. 10 euroa ja muut 20 euroa. Seuran jäseneksi saa toki liittyä muutoinkin, mutta se ei ole edellytys Hippo-suunnistuskouluun osallistumiselle. 

 

 

 

Karkki-Rasti on vuonna 1986 perustettu suunnistuksen erikoisseura, joka toimii Karkkilan ympäristössä. Karkki-Rasti on päättänyt panostaa junioritoiminnan uudelleen käynnistämiseen ja tavoitteena onkin ohjata lapsia kohti liikunnan riemua ja tarjota mahdollisuudet harrastaa suunnistusta yhdessä koko perheenä.

 

Ota seurantaan Karkki-Rastin verkkosivut ja some-kanavat niin pysyt ajan tasalla junioritoiminnan tapahtumista ja tulevista suunnistuskouluista!