esimerkki.jpg

Koronavirustilanteesta johtuen huhti-toukokuulle suunnitellut Hippo- ja perhesuunnistuskoulun harjoitukset on peruttu! Seuraamme Karkki-Rastissa tilannetta ja otamme viranomaisten määräykset tosissaan terveyttä vaalien. Tällä hetkellä (23.3) tilanne on se, että Karkkki-Rasti järjestää kolmet Hippo- ja perhesuunnistuskoulun harjoitukset kesäkuussa.  

 

Karkki-Rasti järjestää kesällä 2020 suunnistustoimintaa luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen! Hippo- ja perhesuunnistuskoulu kokoontuvat Karkki-Rastin kuntorastien yhteydessä torstaisin 4.6 – 18.6 klo 17.30. 

 

Hippokoulu on Osuuspankin kanssa yhteistyössä järjestettävä suunnistuskoulu 6–12-vuotiaille lapsille. Perhesuunnistuskoulu on tarkoitettu luonnossa liikkumisesta, yhdessäolosta ja suunnistuksesta kiinnostuneille perheille. Harjoituksissa on mahdollisuus suunnistaa rastireittirata perheenä, kaverin kanssa tai yhdessä ohjaajan kanssa. Hinta: 2€/kartta.

Suunnistuskoulun tapahtumapaikat ja opastuksen alkupisteet:

 
Päivämäärä Tapahtumapaikka Opastuksen alku Lisätietoja
4.6 Toivike, Ahmoon urheilukentältä    
11.6

Peikkorastit!

Haukkamäen koulu

Tie 126 Karkkila - Ikkala + Vattolantien ja Vanha Turuntien risteys

Klo 17.00 alkaen: Peikkorata + RR-rata

18.6

OP-suunnistus!

Asemanranta

VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä

Klo 17.30: RR-suunnistus + palkintojen jako

 

Hippo- ja perhesuunnistuskoulun harjoitukset koostuvat seuraavista osioista:
- ilmoittautuminen ja kertamaksun suorittaminen karttamyynnissä
- suunnistusradan kiertäminen ohjaajan avustuksella, parin kanssa tai perheenä klo 17:30
- tarra hippokorttiin karttamyynnistä

 

Tavoitteena on turvallinen ja luontoa kunnioittava liikkuminen metsässä jokamiehen oikeuksia noudattaen. Suunnistustaidoissa korostuvat kartan suuntaaminen, karttamerkkien tunnistaminen ja reitinvalinnan tekeminen. Kokemattomilla on turvanaan rastireitin valkoinen nauha, joka kulkee rastilta toiselle ja on merkittynä karttaan yhtenäisellä viivalla.

 

Maastojen ominaisuudet otetaan huomioon rastireittiradan suunnittelussa. Harjoitukseen tullessa kannattaa huomioida mahdollisesti muuttuva säätila ja metsään soveltuvat jalkineet. Metsä voi olla märkä, vaikka ilma muuten olisi aurinkoinen. Suunnistuskoululaisia kannustetaan arkiliikuntaan ja kimppakyyteihin!

 

Kysymyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä:

suunnistuskoulu (a) karkki-rasti.fi