esimerkki.jpg

Päivitetty 11.5: Koronavirustilanteesta johtuen kesän 2020 Hippo- ja perhesuunnistuskoulun harjoitukset on peruttu! Seuraamme Karkki-Rastissa tilannetta ja otamme viranomaisten määräykset tosissaan terveyttä vaalien. Perheille sopii omatoimirastien D-rata. Se tukeutuu polkuihin ja näkyviin maastonmuotoihin, joten sitä voi käydä suunnistamassa omatoimisesti "Kuntorastit" -välilehdeltä löytyviä ohjeita noudattaen.      

 

Karkki-Rasti järjestää kesällä 20xx suunnistustoimintaa luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen! Hippo- ja perhesuunnistuskoulu kokoontuvat Karkki-Rastin kuntorastien yhteydessä torstaisin x.x – xx.x klo xx.xx. 

 

Hippokoulu on Osuuspankin kanssa yhteistyössä järjestettävä suunnistuskoulu 6–12-vuotiaille lapsille. Perhesuunnistuskoulu on tarkoitettu luonnossa liikkumisesta, yhdessäolosta ja suunnistuksesta kiinnostuneille perheille. Harjoituksissa on mahdollisuus suunnistaa rastireittirata perheenä, kaverin kanssa tai yhdessä ohjaajan kanssa. Hinta: 2€/kartta.

 

Suunnistuskoulun tapahtumapaikat ja opastuksen alkupisteet:

 

Katso Kuntorastit -välilehdeltä

 

Hippo- ja perhesuunnistuskoulun harjoitukset koostuvat seuraavista osioista:
- ilmoittautuminen ja kertamaksun suorittaminen karttamyynnissä
- suunnistusradan kiertäminen ohjaajan avustuksella, parin kanssa tai perheenä klo 17:30
- tarra hippokorttiin karttamyynnistä

 

Tavoitteena on turvallinen ja luontoa kunnioittava liikkuminen metsässä jokamiehen oikeuksia noudattaen. Suunnistustaidoissa korostuvat kartan suuntaaminen, karttamerkkien tunnistaminen ja reitinvalinnan tekeminen. Kokemattomilla on turvanaan rastireitin valkoinen nauha, joka kulkee rastilta toiselle ja on merkittynä karttaan yhtenäisellä viivalla.

 

Maastojen ominaisuudet otetaan huomioon rastireittiradan suunnittelussa. Harjoitukseen tullessa kannattaa huomioida mahdollisesti muuttuva säätila ja metsään soveltuvat jalkineet. Metsä voi olla märkä, vaikka ilma muuten olisi aurinkoinen. Suunnistuskoululaisia kannustetaan arkiliikuntaan ja kimppakyyteihin!

 

Kysymyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä:

suunnistuskoulu (a) karkki-rasti.fi