Alueen oravapolkukilpailu 21.8.2012

Kilpailuohje

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä, alueen AM-ohjeita ja järjestäjien ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Tanja Autio, 040-358 0262
Ratamestari: Pasi Himilä
Tulospalvelu: Tommy Rantala
Valvoja: Jouni Moisander, RaVi
Tuomarineuvoston puheenjohtaja: Kaisa Friman HyRa
Tuomarineuvoston jäsenet: Vesa Pajuoja EsSu ja Helena Matilainen HS

Ratapituudet

Sarja

Matka (m)

Rasteja

Sarja

Matka (m)

Rasteja

H16

4200

11

D16

3200

10

H14

3000

9

D14

2800

8

H13

2600

8

D13

2600

8

H12

2400

7

D12

2400

7

H12TR

1900

7

D12TR

1900

7

H10RR

2400 (1900)

6

D10RR

2400 (1900)

6

H8RR

2100 (1600 )

6

D8RR

2100 (1600 )

6

H13-16N

2500

8

 D13-16N

 2500

 8

 

Kilpailumaaston erityispiirteet

Kilpailualue koostuu kahdesta harjusta (Terävänsyrjän ja Lakianharju) joiden katveeseen jää Lehmussuo. Aluetta rajaa myös kaksi erillistä asuinaluetta, jonka johdosta metsä on puistotyyppinen monine polkuineen ja teineen.

Alueelle on muodostunut joitain hyvin heikkoja uria joita karttaan ei ole merkattu. Selkeimmät uudet ajourat on päivitetty karttaan. Viime talvinen myrsky jätti jälkensä myös tähän maastoon ja sen vuoksi radat on viety kartan sille osalle, josta suurin osa myrskyn kaatamista puista on korjattu pois.

Maastossa on paljon rasteja, tarkista koodi! Muistathan, että väärällä rastilla leimaus voidaan korjata leimaamalla oikealla rastilla.

Kielletyt alueet

Pihoille meno on ehdottomasti kielletty.

Mallirastit

Mallirasteja on kaksi, sillä rastireitin pukit ovat erilaiset kuin muiden ratojen . Mallirastit löytyvät kilpailukeskuksesta. Toisen mallirastin yhteydessä on myös Emit-kortin tarkistusleimasin.

Emit

Kaikki sarjat käyttävät Emit-leimausjärjestelmää.

Tarkista Emit-numerosi lähtöluettelosta. Mikäli Emit-numerosi on väärin, ilmoita oikea numero infoon ennen kilpailusuoritusta. Emit-kortin tarkistusliuskoja on saatavissa lähtöpaikalla.

Järjestäjä on varannut vuokrakortin kaikille, joiden Emit-numeroa ei ole ilmoitettu ilmoittautumisen yhteydessä. Kortin saa infosta, vuokra 3 euroa. Lainakortti on ehdottomasti palautettava infoon tai maaliin kilpailun jälkeen. Kadonneesta Emit-kortista järjestäjällä on oikeus periä 60 euroa.

Kilpailukeskuksessa on toisen mallirastin yhteydessä Emit-kortin tarkistuspiste. Muista tarkistaa Emit-korttisi toimivuus ennen lähtöön menoa. Toimimattoman Emit-kortin tilalle voi hakea vuokrakortin infosta. Kilpailija (ja hänen huoltajansa) ovat itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautumisessa mainittua kilpailukorttia.

Emit-väliaikatuloste on saatavissa infosta maaliintulon jälkeen.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste.

WC

Viereisissä teollisuushalleissa on WC:t tytöille ja pojille. Suihkuja ei ole käytössä. Hallin tiloihin ei saa mennä nastarit jalassa. Lähdössä ei ole WC-palveluita.

Palkinnot

AM-mitalit jaetaan tulosten selvittyä kolmelle parhaalle jokaisessa sarjassa. Kaikki kilpailijat saavat muistopalkinnon maalissa.

Ravintola

Kisaravintolassa on saatavilla kahvia, teetä, sämpylöitä, kahvileipää, makkaraa, virvokkeita, ja makeisia.

Pysäköinti

Pysäköinti tapahtuu opastajien ohjeiden mukaisesti. Pysäköinti on maksuton. Pysäköintipaikalta on max 500 m kilpailukeskukseen.

Lähtöpaikka

Lähtöpaikalle on matkaa 100 metriä. Reitti lähtöön on viitoitettu valkoisilla nauhoilla.

Lähtoajat

Lähtöluettelo on nähtävissä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla ja nettisivuilla www.karkki-rasti.fi.

Kartta

Kartta on 5-värinen tulostekartta, tulostettu 08/2012, mittakaava 1:10000, käyräväli 5 m. Kartta on muovisuojuksessa. Kartan koko on rastireittiläisillä ja tukireittiläisillä A5, muilla A4. Kartta on nähtävissä ilmoitustaululla klo 18.00 asti sekä lähtökarsinassa.

Rastimääritteet

Rastimääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastimääritteitä ei ole saatavilla.

Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroita. Numerot ovat saatavissa kilpailukeskuksesta infon läheisyydestä. Tarkista numerosi lähtöluettelosta ja käytä omia hakaneuloja. Mikäli omaa kilpailunumeroa ei löydy, ota yhteys infoon. 

Lähtö

Viisi (5) minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan ohjausasemalle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR- ja TR-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-paiika eli lähtökolmio.

Neljä (4) minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy lähtökarsinaan, jossa tarkistetaan Emit-kortin numero ja lähtöaika.

Kolme (3) minuuttia ennen lähtöä Emit-kilpailukortti nollataan.

Kaksi (2) minuuttia ennen lähtöaikaa RR-sarjalaiset saavat kartan. Lähdön toimitsija näyttää kartasta lähtöpaikan ja opastaa viitoitukselle. Muilla sarjoilla tämä on valmistautumisminuutti. Tukireittiläiset voivat katsella oman sarjansa kilpailukarttaa, ja suorien ratojen suunnistajilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.

Yksi (1) minuutti ennen lähtöä RR-sarjalaiset siirtyvät lähtöviivalle ja he voivat rauhassa tutkia karttaa ennen lähtöä. Muiden sarjojen suunnistajat (paitsi H/D16-sarjat) saavat kilpailukarttansa ja voivat tutustua karttaan. H/D16-sarjojen suunnistajat saavat karttansa lähtöhetkellä.

Lähtö tapahtuu lähtökellon merkkiäänestä. Lähtö tapahtuu K-pisteestä eli lähtiessäsi olet lähtökolmiossa.

RR- ja TR-ratojen erillisohjeet

Rastireittiradat (RR)

Käytössä on kaksi rastireittirataa, jotka lähtevät lähtöpaikalta eri polkuja pitkin. Radan varressa on kahdessa kohdassa ohjaaja (yllä keltainen liivi) joka varmistaa ettei oikaisutilanteessa lapsi ajaudu väärälle nauhalle (radan alkupuolella sekä ratojen yhtymäkohdassa).
RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja tulevat yhteen kolmannella rastilla. Loppumatka on molemmilla RR-radoilla sama.

RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Sarjojen H/D8RR muovinauha on koko matkan ajan valkoinen. Sarjoilla H/D10RR muovinauhan väri on alkumatkan (kolmannelle rastille asti) keltainen ja loppumatkan valkoinen. Loppumatkasta, kun reitit kulkevat yhdessä, on rastireitin väri valkoinen.

Karttaan RR-radan viitoitus on merkitty violetilla viivalla. Viitoitus, jonka varrella rastit sijaitsevat, on kuvattu yhtenäisellä viivalla ja alkumatkan toinen viitoitus katkoviivalla.

RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1, RR2, jne.). Rastit sijaitsevat viitoituksen varrella ja ne leimataan numerojärjestyksessä. Rastireittiläiset tekevät myös maalileimauksen. RR-sarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa kymmenen minuutin lisäajan puuttuvasta rastista.

Tukireittisuunnistus (TR)

Tukireittirata käyttää molempien rastireittiratojen viitoituksia. Viitoitukset on merkitty maastoon valkoisella ja keltaisella yhtenäisellä muovinauhalla.

H/D10RR-sarjan viitoitus on merkitty TR-sarjojen karttaan violetilla yhtenäisellä viivalla ja H/D8RR-sarjojen viitoituksen alkuosa violetilla katkoviivalla.

Rastit on kierrettävä numerojärjestyksessä. Rasteilla on tavalliset numerokoodit. Muista tarkistaa koodit, sillä rasteja on lähekkäin.

Maali

Viimeinen rasti on kaikilla sama, ja sieltä löytyy leimasimet koodeilla RR6 ja 100. Molemmilla leimasimilla leimaaminen hyväksytään. Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maaliviivalla kilpailija suorittaa maalileimauksen, johon suoritus päättyy. Maalialueelta poistutaan viitoitusta pitkin Emit-kortin leimantarkastukseen. Hylkäysehdotuksen tullessa kilpailija siirtyy ohjauksen mukaisesti viereiselle itkumuurille, jossa asia käsitellään. Kilpailijan huoltajalla on myös oikeus tulla mukaan itkumuurille.

Keskeyttäneet juoksevat maaliin normaalisti. Keskeyttämisestä on mainittava toimitsijoille Emit-kortin luvun yhteydessä. Maaliin tultuaan kilpailija saa pitää karttansa, mutta ei saa näyttää sitä lähtemättömälle kilpailijalle lajisääntöjen mukaisesti.

Löytötavarat

Löytötavaroita voi kysellä infosta ja kilpailun jälkeen kilpailunjohtajalta.

Onnenpotkuja kisaan!

Karkki-Rasti ry

Kategoria: Kilpailut
Takaisin ylös