esimerkki2.jpg

Hippopolku eli lasten suunnistuskoulu

Hippopolku on lasten suunnistuskoulu, joka on tarkoitettu 6-12-vuotiaille tytöille ja pojille.
Pääpaino 6-12-vuotiailla on suunnistuksen alkeistaitojen oppimisessa sekä niiden ylläpitämisessä. Alle 6 v. ovat vanhempiensa kanssa tervetulleita mukaan tutustumaan luontoon.

Ryhmän toiminta on ympärivuotista, kesällä suunnistetaan metsässä ja talvella harjoitellaan sisällä kerran viikossa. Hipoille pidetään myös leirejä sekä muuta kivaa puuhastelua ja seikkailua hauskassa seurassa.

Hippopolun hinta on 50 eur/lapsi (6-12 v.) ja jos perheessä useampi lapsi hinta on 70 eur/ lapset. Hinta sisältää: suunnistusharjoitukset ulkona, Hippokortin jolla pääsee omatoimisesti ilmaiseksi Karkki-Rastin kuntorasteille torstaisin sekä talvikaudella ohjatut sisäharjoitukset kerran viikossa jatkuen aina seuraavan suunnistuskauden v. 2019 alkuun.

Hippopolku on ilmainen lapsille, mikäli vanhemmat sitoutuvat toimimaan  apuohjaajina.

Kevään ensimmäinen suunnistuskerta on tiistaina 8.5.2018 klo 18.00 Moventas kartalla. Tällöin pidetään lyhyt teoria uusille harrastajille – kerrotaan mitä suunnistus on, katsellaan yleisimpiä karttamerkkejä ja lopuksi suunnistetaan ohjaajan kanssa . (Ohjaajat tunnistaa keltaisista ”ohjaaja”-liiveistä.) Vanhojen ”konkareiden” kanssa kerrataan karttamerkkejä ja suunnistetaan itsenäisesti.

Seuraavilla kerroilla kokoontuminen on Karkkilan lähimaastoissa. Kevään harjoitukset ovat pääsääntöisesti tiistaisin ja maastoon lähdetään klo 18. Katso Hippokalenterista kokoontumispaikka sekä poikkeavat päivät ja ohjelma!

Harjoituksista yleisimpiä ovat:
Rastireitti (RR): Pituudeltaan n. 1,5-2 km. Kuljettava reitti on piirretty valmiiksi karttaan ja lapset liikkuvat reitin läpi ryhmissä ohjaajan kanssa. Kartassa oleva reitti on merkitty maastoon ja rastit ovat reitin varrella. Rastit pitää kiertää numerojärjestyksessä läpi, mutta nauhalta saa poiketa (ns. oikaista) jos huomaa lyhyemmän reitin seuraavalle rastille.
Tukireitti (TR): Pituudeltaan n. 2-3 km. RR-reitti on piirretty karttaan näkyviin ja reitti on merkitty maastoon. Poiketen RRstä rastit eivät ole meriktyn reitin varrella vaan hieman irrallaan reitistä.
Suora reitti: Pituudeltaan n. 2-3 km. Rastit ovat (osittain) samoja kuin tukireitin radalla, mutta suoran reitin karttaan ei ole merkitty muuta kuin rastit. Rastipaikat ovat selkeillä paikoilla, helposti havaittavissa.
Vaihtoehtoisesti voi olla erilaisia suunnistusharjoitteita esim. viuhkasuunnistus. Harjoituksen sisältö kerrotaan paikan päällä ennen suorituksen aloittamista.

Reittien varrella haemme kartassa näkyviä maastokohteita ja koetamme ”pysyä kartalla”. Samalla opimme luonnossa liikkumisen taidon ja ilon sekä säännöt kuten myös sen miten kohdellaan eläimiä ja kasveja.

Lisätiedot Tiina Gustafsson 040-5572480 tai This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hippopolkukalenteri vuonna 2018 (päivitetty 27.4.2018):

No

Pvä

Kartta

Harjoitusmuoto

 

Opastus

 

1

08.05.

Moventas

Ilmoittautuminen

Tiistai

1

 

2

15.05.

Toivike/Hattupetäjä

RR, TR, suora

Tiistai

3

 

3

22.05.

OP-rastit/Haavisto

RR, TR, suora

Tiistai

4

 

4

29.05.

Ketlampi

RR, TR, suora

Tiistai

2

 

5

05.06.

Muslammi

RR, TR, suora

Tiistai

3

 

6

14.06.

Peikkorastit/Haukkamäki

RR, TR, suora

Torstai

Koulu

 

7

19.06.

Asemanranta

Sprintti

Tiistai

 

 

Syksyn ohjelmasta myöhemmin lisää Karkkirastin sivuilla ja Facebookissa.

Hippotoimikunnan vetäjä v. 2018:
Tiina Gustafsson puh. 040-5572480 tai This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Opastukset paikalle:

1 VT2 ABC masuunin risteys

2 Vattolantien ja Vanhan Turuntien risteys

3 VT2 pohjoinen liittymä

4 Teiden 133 ja 134 risteys (Läyliäisiin)