esimerkki.jpg

Karkki-Rasti järjestää kesällä 2019 suunnistuskoulutoimintaa luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen! Ilmainen tutustumiskerta järjestetään torstaina 25.4 klo 18.-19. Toivikkeella. Sen jälkeen Hippo- ja perhesuunnistuskoulu kokoontuvat Karkki-Rastin kuntorastien yhteydessä torstaisin 2.5 – 20.6 klo 18.

 

 

Hippokoulu on Osuuspankin kanssa yhteistyössä järjestettävä suunnistuskoulu 6–12-vuotiaille lapsille. Luvassa on hauskoja yhteisharjoituksia ja suunnistuksen perustaitojen opettelua. Harjoitusten sisältöä muokataan Hippokoululaisten taitotason mukaan. Hinta: 2 €/lapsi/kerta.

 

 

Perhesuunnistuskoulu on tarkoitettu luonnossa liikkumisesta, yhdessäolosta ja suunnistuksesta kiinnostuneille perheille. Tavoitteena on yhteisestä harrastuksesta nauttiminen turvallisesti erilaisten suunnistustehtävien parissa. Koulussa opitaan myös jokamiehen oikeuksia. Hinta: 6€/aikuinen + 2€/lapsi tai 10 €/perhe/kerta.

 

Suunnistuskoulun tapahtumapaikat ja opastuksen alkupisteet:

Päivämäärä Tapahtumapaikka Opastuksen alku Lisätietoja
25.4 Toivike (linjan alta) Teiden 133 ja 134 risteys Ilmainen tutustusmiskerta
2.5 Haukkamäen koulu Tie 126 Karkkila - Ikkala + Vattolantien ja Vanha Turuntien risteys  
9.5 Moventas VT2 Abc Masuunin risteys  
16.5 Ketlampi Vattolantien ja Vanha Turuntien risteys  
23.5 Asemanranta VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä  
30.5 Sammoo Tie 126 Karkkila - Ikkala  
6.6 Muslammi VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä  
13.6 Haukkamäen koulu Tie 126 Karkkila - Ikkala + Vattolantien ja Vanha Turuntien risteys  
20.6 Asemanranta VT2 Karkkilan pohjoinen liittymä  

 

Hippo- ja perhesuunnistuskoulun harjoitukset koostuvat seuraavista osioista:
- ilmoittautuminen ja kertamaksun suorittaminen ennen harjoituksen alkamista karttamyynnissä
- aloitus ja harjoituksen tavoite klo 18
- liikettä ja hauskanpitoa metsässä (vaihtuvia harjoitteita)
- suunnistuksen taitoharjoitus ja/tai suunnistusradan kiertäminen ohjaajien avustuksella (toteutus yksin, pareittain tai perheenä)
- joustava loppuharjoitus sitä mukaa, kun saapuu suunnistusradalta
- ohjeet seuraavaa kertaa varten
- kotimatkalle noin klo 19

 

Tavoitteena on turvallinen ja luontoa kunnioittava liikkuminen metsässä jokamiehen oikeuksia noudattaen. Suunnistustaidoissa korostuvat kartan suuntaaminen, karttamerkkien tunnistaminen ja reitinvalinnan tekeminen. Kokemattomilla on turvanaan rastireitin valkoinen nauha, joka kulkee rastilta toiselle ja on merkittynä karttaan yhtenäisellä viivalla.

 

Harjoituksia sovelletaan suunnistuskoululaisen taitotason mukaan, jotta jokainen saa itselleen sopivia haasteita. Harjoitusten paikat määräytyvät iltarastikalenterin mukaisesti ja maastojen ominaisuudet otetaan huomioon harjoitusten suunnittelussa. Harjoitukseen tullessa kannattaa huomioida mahdollisesti muuttuva säätila ja metsään soveltuvat jalkineet. Metsä voi olla märkä, vaikka ilma muuten olisi aurinkoinen. Suunnistuskoululaisia kannustetaan kimppakyyteihin!

 

Kysymyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä:

suunnistuskoulu (a) karkki-rasti.fi

040-7373 974