esimerkki4.jpg

Maajoukkuesuunnistaja Elias Kuukka käväisi Ketlammen kuntorasteilla. A-rata suunnistettiin vetoharjoituksena 3 x 10 min, koska pitkäaikaisen vamman jäljiltä Elias on tehnyt lajitreenejä vasta 1,5 kuukautta ja lääkärin ohje on jakaa juoksuharjoitus osiin ja juosta maksimissaan yhteensä n. 30 min.

Juoksuvauhti on Eliaksen tämän hetken kilpailuvauhtia, toivottavasti kesän mittaan päästään kovempaa. Kartasta voi nähdä, että ensimmäisen 10 minuutin vedolla hän on päässyt lähelle 5. rastia, jossa kävellyt kolme minuuttia (gps-jäljessä punainen kohta). Toisella vedolla on menty välille 8-9, jossa taas kolmen minuutin palautustauko. Viimeisellä vedolla Elias on päässyt vähän ohi viimeisen rastin, josta kävely/hölkkä maaliin.

Kaiken kaikkiaan aikaa harjoitukseen meni hieman reilut 37 minuuttia, josta siis tehollinen juoksuaika n. 31 minuuttia. Virheitäkin tuli, pahimpana 6. rastin kurvailu, lisäksi suuntavirheitä.

Voidaan arvioida, että jos Ketlammen radalla juostaisiin vaikkapa maailmancupin kilpailu, voittoaika miehillä olisi n. 28 min. Suomalaishuippujen vauhtia koronakeväänä voi katsoa vaikka sivulta http://www.paimionrasti.fi/cgi-bin/reader.pl?nro=5156 . Olli Ojanahon aika tällä Perttelin 5,2 kmn haastavalla radalla on 28.27.