esimerkki4.jpg

Kevään Hippo- ja perhesuunnistuskoulun tutustumiskerta houkutteli Toivikkeelle 15 luontoliikunnan ystävää. Lisäksi rastireittiä kierrettiin omatoimisesti. Suunnistuskoulussa ensimmäinen tehtävä oli koota karttapalapeli mättäille levinneistä palasista ja sen jälkeen oli määrä tehdä liikuntatehtäväkorttien mukaisia liikkeitä. Tehtäviä suoritettiin hymyssä suin perheenä tai kaverin kanssa.

 

Rastireitille lähdettiin pienissä ryhmissä oppaiden johdolla. Ihmeteltävinä olivat eri maastonkohteet kuten kivet ja kuopat, ja innokkaimmat juoksivat radan läpi kahteen kertaan! Suunnistuksen jälkeen tehtiin metsäinen hajucocktail irrallista maa-ainesta, oksia ja sammalta pahvimukiin murentaen. Tuoksut olivat taivaallisia! Harjoitus päätettiin mehutarjoiluun.

 

Seuraavalla kerralla tehdään alkulämmittely ja karttamerkkiharjoitus Haukkamäen koulun pihalla. Sen jälkeen voi rastireitin kiertää ohjaajien avustuksella tai omatoimisesti. Rastireitti sijoittuu Haukkamäen polkurikkaaseen maastoon. Joustavan loppuharjoitteen saa taas jokainen tehdä omaan tahtiinsa rastireitiltä tultuaan.

 

Tervetuloa uudet ja vanhat luontoliikunnan ystävät!

 

Terveisin,

Inga-Maria Vaara

Hippo- ja perhesuunnistuskoulun vetäjä

 

     

Kuvat: karttapalapelin palasia ja Armi Lehtonen juoksemassa maaliin!