esimerkki.jpg

Eilen saatiin nauttia ympäriinsä juoksentelevien lasten ilosta, riemun kiljahduksista ja leveistä hymyistä, kun Peikkorastit palasivat kahden vuoden tauon jälkeen Haukkamäen koululle. Paikalle löysi hieman epävakaasta säästä huolimatta kolmisenkymmentä lasta vanhempineen. Nalle Puh on todennut: ”Ei mikään jännittävä tunnu paljon miltään, kun sitä ei voi jakaa kenenkään kanssa.” Onneksi Peikkorasteilla lapset pääsivät jakamaan iloa ja onnistumisiaan niin vanhempien, isovanhempien, kavereiden, apuohjaajien kuin uusien tuttavuuksienkin kanssa.

Koulun pihalle rakennettiin reilun 100 metrin mittainen peikkorata, jonka varrella lapset pääsivät testaamaan erilaisia tehtäviä. Tehtävissä vaadittiin niin tasapainoa, tarkkuutta kuin myös ketteryyttä. Lisäksi tarjolla oli pieniä suunnistusteemaisia aivopähkinöitä, joita lapset innoissaan selvittivät. Radan varrelle oli myös kätketty kahdeksan rastia, jotka lapset pääsivät leimaamaan vanhanaikaiseen tapaan pihtileimasimilla.

Tapahtuman ja radan suurimmiksi vetonauloiksi osoittautuivat labyrintti ja paikalla vieraillut Pete-peikko. Vastuullisesti, jo olemassa olevista materiaaleista kasattu, labyrintti keräsi paljon kehuja ja kaikki selvisivät sen sokkeloista läpi voittajina. Kuultiinpa jopa kommentti, jossa haviteltiin pidempää ja haastavampaa sokkelikkoa – katsotaan sitä ensi vuonna.    

Pete-peikon pesässä oli yksi peikkoradan rasteista ja peikon kanssa pääsi jutustelemaan myös radan suorittamisen jälkeen. Sininen kiharapehko ja suuri keltainen hammasharja tekivät Petestä varsin lähestyttävän, eikä yksikään pikkupeikko tuntunut aristelevan peikon läsnäoloa. Mietittiin jopa, koska Pete-peikko kaivautuu kolostaan seuraavan kerran.

  

Lapsille oli radan jälkeen tarjolla rusinoita tai banaania sekä pillimehua, joten energiaa riitti monella jopa peikkorastien lisätehtäviin, tötsäsuunnistukseen ja koodibingoon. Lajeihin, joita osa oli päässyt testaamaan jo aiemmin koulussa, Karkki-Rastin juniorityöntekijän ohjaamien suunnistusesittelyiden ohessa.

Tapahtuman järjestelyistä vastasi paikallinen suunnistusseura Karkki-Rasti yhdessä Karkkilan kaupungin kanssa. Kiitokset kaikille osallistujille, toivottavasti tapaamme taas ensi vuonna Peikkorastien merkeissä.

Suunnistuksesta innostuneille tiedoksi, että Karkki-Rastin Hippo-suunnistuskoulu kokoontuu viimeisen kerran torstaina 23.6. klo 17.00–18.30 Toivikkeella. Kokeilemaan saa tulla, vaikkei aiemmin mukana olisikaan ollut.

 

Tekti ja kuvat: Anu Saarinen