esimerkki2.jpg

Peikkorastit järjestettiin Haukkamäen koululla Karkkilan Rautapäivien avajaisiltana Karkki-Rastin kuntorastien yhteydessä. Peikkoradalla riitti vilinää ja vilskettä, kun yli 30 lasta huoltajineen liikkuivat Kate-Peikon suunnittelemien tehtävien äärellä. Rata oli viitoitettu ja se johdatteli koulun pihassa oleville kallioille, jossa Peikon Pesä sijaitsi. Matkan varrella oli erilaisia tehtävärasteja, jotka suoritettuaan sai leimata pihtileimasimella reiän leimauskorttiin. Tehtävät haastoivat sekä kehoa että mieltä! 

Peikon pesän lähistöllä sai kokeilla aitahyppyjä ja tarkkuusheittoa

Peikkoradalla oli monenlaisia tehtäviä

Juuso ja Niko taituroivat itsensä hämähäkin verkon läpi

Elsa onnistui tarkkuusheittorastilla useita kertoja

 Lehtoset putkiliukurastilla

Tuomas ja Iisa vauhdin hurmassa

Kate-Peikko vilahti pesänsä lähistöllä

Teksti ja kuvat: Inga-Maria Vaara

 

Jukola kolkuttaa jo ovelle smile Karkki-Rastin majoitustelttapaikka on TD05 ja tuulisuojatelttapaikka S137. Telttapaikkakarttoja löytyy tästä. Majoitustelttapaikka on Toukolan alueella Aaponpolun varressa. Tässä linkki telttapaikkasivulle, jossa sivun vasempaan yläkulmaan syöttämällä majoitus- tai tuulisuojatelttapaikan tiedon, näet tarkemmat sijainnit. Jos et halua ottaa mukaan omaa telttaa, seuralla on oma puolijoukkueteltta, jonne mahtuu varmasti. Jos tulee kysyttävää, niin Tanja Nyholmiin yhteyttä p. 0440411057.

Kevään Hippo- ja perhesuunnistuskoulun tutustumiskerta houkutteli Toivikkeelle 15 luontoliikunnan ystävää. Lisäksi rastireittiä kierrettiin omatoimisesti. Suunnistuskoulussa ensimmäinen tehtävä oli koota karttapalapeli mättäille levinneistä palasista ja sen jälkeen oli määrä tehdä liikuntatehtäväkorttien mukaisia liikkeitä. Tehtäviä suoritettiin hymyssä suin perheenä tai kaverin kanssa.

 

Rastireitille lähdettiin pienissä ryhmissä oppaiden johdolla. Ihmeteltävinä olivat eri maastonkohteet kuten kivet ja kuopat, ja innokkaimmat juoksivat radan läpi kahteen kertaan! Suunnistuksen jälkeen tehtiin metsäinen hajucocktail irrallista maa-ainesta, oksia ja sammalta pahvimukiin murentaen. Tuoksut olivat taivaallisia! Harjoitus päätettiin mehutarjoiluun.

 

Uudenmaan rastipäivät järjestettiin tänävuonna noin 20km päässä Karkkilasta, kilpailukeskuksen toimiessa Karkkilantien varella olevilla soramontuilla. Järjestäjät olivat luvanneet maaston olevan poikeuksellisen hienoa etelä-suomalaista maastoa ja sitä se olikin, sillä kulkukelpoisuus sekä näkyvyys olivat hyviä ja mahtui kartalle yksi maanmainio jyrkkäreunainen suppa-aluekkin, jossa koeteltiin suunnistajien talven jalkatreenien tehokkuutta.

Rastipäivillä suunnistajien paremmuus ratkaistaan kahden kisapäivän yhteistuloksen perusteella, joten paljon voi tapahtua ennenkuin rastipäivien voittajat varmistuvat.

Seuran kevätleiri vietettiin Varsinais-Suomen avokallioilla poutaisessa säässä suunnistaen. Tusinan verran yöpyi historiallisessa Hotel Fjalarissa ja toinen tusina käväisi päiväreissuilla nautiskelemassa kevätsäästä ja hyvistä maastoista.

Ajanviettotapoina suunnistuksen lisäksi olivat yhteinen illallinen Salon Rikalassa perjantaina ja pakohuonepelin aivopähkinät lauantaina. Pakohuoneet osoittautuivat onneksi meille suunnistajille reilusti vaikeammiksi kuin metsästä ulos pääsy, koska kumpikaan joukkue ei onnistunut tunnissa selvittämään kaikkia vihjeitä Casino- ja Wild West-huoneissa. Lähelle päästiin, mutta minuutit loppuivat kesken. Taisi jäädä sellainen olo, että tuollaiseen pitää päästä uudelleen!