esimerkki2.jpg

Kevään am-kisat siirrettiin korona tilanteen vuoksi ja ne järjestettiin lauantaina 1.8. Poikkeusolosuhteiden vuoksi jouduttiin järjestelyjä miettimään niin, että vältytään mahdollisimman paljon joukkokokoonumisilta ja lähikontakteilta. Vaikka ilmoittautuneita ja toimitsijoita oli tapahtumassa yhteensä n. 550 henkilöä, onnistuttiin tässä kiitettävästi. Lähdöt oli porrastettu niin, että klo 10-12 lähti vanhemmat sarjat ja he ehtivät alta pois, ennenkuin nuoremmat lähtivät välillä 14-15.30. Varsinaista kilpailukeskusta ei ollut. Kilpailijat lähtivät tienvarsiparkista suoraan lähtöön ja maaliin tultuaan sieltä suoraan autollensa. Mm. tulostaulu, kisaravintola ja pesu puuttuivat ja mitallit lähetettiin postitse seurojen yhdyshenkilöiden kautta mitallisteille. Osallistujat noudattivat kuuliaisesti poikkeusolojen ohjeita.
Maasto ja radat sekä kisajärjestelyt saivat runsaasti kiitosta.


Kisojen parhaasta suorituksesta vastasi Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka (kuvassa) voittamalla miesten pääsarjan ylivoimaisesti. Tulokset ovat nähtävissä näiden sivujen am-kisaosiossa olevan linkin kautta.
Osa kisarasteista on vielä ensi sunnuntaihin 9.8. asti metsässä omatoimirastien käytössä. Lisätietoa näiden sivujen kuntirastiosiossa.


Seuraavat kansalliset kisat Karkki-Rasti järjestetää 22.5.2021, tällä kertaa Karkkilan toisella puolella Lopen rajan tuntumassa.  

Tällä kertaa kuntorastit voisivat olla historian oppitunti.

Pitempi rata käy ensiksi 1940-luvulla alkaneen Högforsin konepajakoulun 1960-luvulla valmistuneen uusimman osan nurkilla. Sitten käydään vuonna 1911 avautuneen Hyvinkään rautatien kaivannossa ja kauppalanjohtajan entisen asunnon nurkalla. Parin mutkan jälkeen vuorossa on ensimmäisen maailmansodan aikaisen linnoituksen juoksuhaudan tuliasemakuoppa ”Näröin suoran” tuntumassa. Seuraavaksi odottaa vanha valimon ”valusenkka”, mikä muistuttaa 200-vuotisesta valimon historiasta. Matka jatkuu insinööri Alanderin entisen asunnon autotallin kivijalan tietämiin. Siitä matka jatkuu 120 vuotta vanhan Haukkamäen koulun alueen läpi Kuuselan mäen kautta tehtaan vanhan aidan kulmaan. Vanhan Fagerkullan asutusalueen länsipuolitse tullaan tervasillan kautta takaisin yli 200 vuotta vanhalle tehdasalueelle. Vanha valimo on kierretty!

Lyhyempi rata kiertää vain vanhaa tehdasaluetta.

Ratamestari Reino Pajuoja

(vanha historian opettaja)

Haukkamäen ja Toivikkeen metsästä löytyy kiintorasteja jotka ovat kaikkien käytettävissä ja kierrettävissä, vapaasti valittavina ajankohtina.

Alla linkit karttoihin jotka voi tulostaa:

Haukkamäen kiintorastit

Toivikkeen kiintorastit

Harjun omatoimisuunnistus 4.-17.5.2020:

Harjun omatoimirastit

Maajoukkuesuunnistaja Elias Kuukka käväisi Ketlammen kuntorasteilla. A-rata suunnistettiin vetoharjoituksena 3 x 10 min, koska pitkäaikaisen vamman jäljiltä Elias on tehnyt lajitreenejä vasta 1,5 kuukautta ja lääkärin ohje on jakaa juoksuharjoitus osiin ja juosta maksimissaan yhteensä n. 30 min.

Arvoisat seuran jäsenet ja muut suunnistuksesta nauttivat ihmiset. Karkki-Rastin johtokunta on pitänyt vallitsevan tilanteen vuoksi ylimääräisen kokouksen 22.3.20 ja päättänyt seuraavista toimenpiteistä:

Aluemestaruuskilpailut 16.5.20: Olemme alustavasti päättäneet siirtää toukokuun AM-keskimatkan kilpailuja. Suunnistusliitto antaa uusia ohjeita 17.4.20 jonka jälkeen palaamme asiaan ja teemme lopulliset päätökset.

Seuran leirit: Kilpailuleiri 18.-19.4. ja taitoleiri 1.-3.5. on peruttu.